Kouzlo bublinek: Šumivá vína s Majkou Urbánek Takáčovou
čt 06. 3.
|Long Story Short
Milujete šumivá vína a chcete si rozšířit své znalosti? Chcete vědět, čím se liší Cava, Prosecco, Crémant a další vína podle způsobu fermentace? Přijďte na náš kurz a získejte přehled o tom, co vám vlastně šumí ve skleničce.


Čas a místo
06. 3. 2025 18:00 – 21:00
Long Story Short, Koželužská 945/31, 779 00 Olomouc
O kurzu
O kurzu
Kurz je ideální pro každého, kdo chce proniknout do tajů perlivých vín. Teoretické znalosti rovnou spojíte s praktickou degustací, během níž ochutnáte víc než 10 různých šumivých vín – od tradičních klasik až po jedinečné kousky z nejznámějších vinařských regionů. Seznámíte se s historií šumivých vín a posvítíme si i na nejnovější trendy, které hýbou světem “bublinek”.
Co vás čeká a co se naučíte
Historie šumivých vín a rozdíly ve výrobních technologiích
Seznámení se s pojmy jako remuage, assamblage či dosage
Správný způsob servírování perlivých vín včetně praktické ukázky sabráže
Registrace
Škola chutí | Long Story Short
2 567,00 KčDaň: Včetně DPH
Celkem
0,00 Kč